0183-442298 info@gkgr.nl

Nieuwspagina

De Alphacursus; wat een avontuur!

Zo voelt het toch wel, één groot avontuur, de Alphacursus die achter ons ligt.
10 avonden en 1 dag naar elkaar luisteren, met elkaar zingen, bidden en praten over de bijbel, geloof, kerk etc. Iedere week een ander thema.

De plannen voor de cursus begonnen vorig jaar zomer bij een aantal van ons (de organisatie) “op te borrelen”, maar hoe, waar en met wie te organiseren. Er werd links en rechts wat gepolst, de krachten werden gebundeld en zo ontstond er een groep van 10 enthousiastelingen uit de 3 PKN kerken van Giessen/Rijswijk.
Al snel bleek dat we ieder onze eigen talenten goed konden benutten, zodat we er met elkaar een goed team van konden maken. Prachtig!
De één organiseert graag, weer een ander kan goed vertellen/ uitleggen voor een groep en weer anderen zorgden voor de catering en aankleding van het geheel.

In november’18 was er een informatie avond over de Alpha cursus. Die avond viel de opkomst toch wat tegen. De twijfel sloeg op dat moment toe, moesten we het allemaal wel doorzetten, was er wel behoefte aan een 10 weken durende cursus?
Er werd een datum gesteld om dan alsnog te beslissen of er genoeg aanmeldingen waren om door te gaan.
Gelukkig waren er genoeg aanmeldingen; zoveel zelfs dat we tijdens de cursus in 3
(leeftijds) groepen hebben gewerkt.

In januari’19 zijn we gestart met de cursus.
De deelnemers kwamen ieder met hun eigen reden naar de cursus. Meer verdieping, met elkaar over geloof praten, het weer nieuw leven in willen blazen, ontmoeting, even tijd voor jezelf…. het zijn enkele voorbeelden die de deelnemers noemde waarom ze aan de cursus wilde deelnemen.
We begonnen de avonden altijd gezamenlijk met koffie/ thee en wat lekkers erbij. Dan volgde er een uitleg over het thema van die avond, met begeleidend beeldmateriaal erbij. Daarna een korte pauze om vervolgens in drie groepen uiteen te gaan om daar verder met elkaar te praten over het thema van die avond.
Enkele thema’s waren: Wie is Jezus, waarom stierf Jezus, wat doet de Heilige Geest,
waarom en hoe wij het anderen moeten vertellen, hoe zit het met de kerk.

De eerste paar weken was het best spannend, want vonden de deelnemers het interessant/ leerzaam genoeg om te blijven?
Het grootste compliment is daarom ook dat alle! deelnemers tot het einde toe hebben deelgenomen aan de cursus en steeds enthousiaster werden.
Iedere week leerden we elkaar steeds een beetje beter kennen en hebben we met elkaar gepraat over geloof, elkaar gesteund in de ( soms) lastige dingen van alle dag.
Wat was het een beleving en wat zijn die 10 weken snel voorbij gegaan.
Het was heel fijn om met geloofsgenoten uit verschillende kerken deze cursus te organiseren. Wie weet krijgt dit nog een vervolg…….

Dit bericht vervalt automatich

Ga je mee naar de EO-jongerendag 2019?

Zaterdag 25 mei is weer de EO-Jongerendag. Dit jaar is Ahoy Rotterdam de plek voor het grootste christelijke jongerenfeest van Nederland. Samen zingen, bidden, feest vieren en stil te staan bij het thema “BEAM the light”. Er zijn optredens van o.a. Hillsong Young & Free, Tauren Wells, I am they en de BEAM Worshipband. Vanuit Andel gaat er weer een bus. Toegangskaarten kun je tot uiterlijk 14 april reserveren. Reserveren kan via Karel Hendriks (tel: 06-14565119, mail: karelhendriks01@gmail.com) door een mail of appje te sturen met je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan weet je zeker dat iedereen uit de bus in hetzelfde vak zit. Een toegangskaartje kost € 12,50. Je reservering is pas definitief als je via mij hebt betaald. Over de betaling ontvang je later meer informatie. De prijs voor de bus is € 12,50 per persoon. Betaal dus € 12,50 als je zelf een kaartje besteld en € 25,00 als je via mij een kaartje besteld. Uiteraard kun je ook een vriend of vriendin meenemen. Het programma duurt van 13.00 uur tot 21.00 uur. De bus uit Andel vertrekt om 12.15 uur en is rond 22.30 uur weer terug. Na 14 april kun je je nog wel aanmelden voor een plaats in de bus. Je moet dan wel zelf een toegangskaartje regelen via de website. Bedenk wel: vol = vol! Het wordt vast weer een mooi feest! Natuurlijk staat er ook weer de nodige informatie op de website van de EO: www.eojongerendag.nl.

Dit bericht vervalt automatich

Website facebookpagina Diensten Altena

Er is een nieuwe facebookpagina geopend genaamd “Diensten Altena”. Deze pagina is ontworpen uit een visie waarin meer kerken samenwerken. Op de pagina word iedere donderdag een bericht geplaatst waarop te zien waar er iedere zondag een bijzondere dienst word gehouden in de gemeente Altena.

Deze pagina zal niet alleen gaan om welke voorganger er in de dienst komt, maar ook over de muzikale begeleiding en wat voor thema de dienst heeft.

Volg: https://www.facebook.com/DienstenAltena/
Zo bent u altijd goed geïnformeerd en op de hoogte van de geweldige diensten die er in de gemeente Altena gehouden worden!

Volg ook onze eigen facebookpagina “jeugddienst Rijswijk”.
https://www.facebook.com/jeugddienstrijswijkgkgr/
Hierop komen alle jeugddiensten van onze kerk te staan. Zo blijft u op de hoogte van onze eigen jeugddiensten!

Dit bericht vervalt automatich

Print Friendly, PDF & Email
GKGR