0183-442298 info@gkgr.nl

Op zaterdagavond 21 april 2018 vond er weer een gezellige pannenkoekenavond plaats in het kerkgebouw van onze kerk. Voordat de eerste gasten neerstreken aan de mooi opgedekte tafels, waren er al weer de nodige hand en spandiensten verricht.  Zo waren er voor deze editie maar liefst 20 liter melk, 12 kg meel en 50 eieren ingeslagen en wat te denken van de plakjes spek en kaas die op menig pannenkoek waren terug te vinden deze avond. Om 5 uur werden de jeugdige helpers van de avond verwelkomd en getrakteerd op een of meerdere pannenkoeken, zodat zij een goede bodem hadden om de bezoekers later op de avond te voorzien van hun gewenste pannenkoeken.

Rond 6 uur zat het al goed vol en uiteindelijk werd iedereen om kwart over 6 welkom geheten in de zaal die omgetoverd was tot pannenkoekenrestaurant. Na wat spelregels voor de avond en een gebed vooraf werden de eerste pannenkoeken uitgeserveerd. Dit jaar kreeg iedereen als eerste ronde een naturel pannenkoek. Daarna mocht er vrij gekozen worden tussen een spek, kaas, appel of nog een keer de naturel pannenkoek. Al gauw bleek dat de spek pannenkoek weer erg in trek waren, dus sommige klanten moesten even wachten , maar zoals op de placemats was te lezen bleek geduld een schone zaak.

De bakkers van deze avond stonden deze editie buiten de crècheruimte opgesteld en zij genoten ook nog van wat zonnestralen, want het was die dag erg goed weer. Naast het eten van pannenkoeken was er deze avond ook een verloting geregeld om nog wat extra centjes in te zamelen voor het kampweekend. De prijzen bestonden uit een zelfgebakken appeltaart, een ijs bon van ijssalon Baks en een pannenkoeken bon voor de pannenkoekenboot in Woudrichem. Deze verloting werd verricht tussen de pannenkoeken en het nagerecht in.

Het nagerecht bestond deze keer uit een of meerdere bolletjes ijs, die door de ijscokar van Arjan en Patty werden uitgedeeld. De ijsjes konden zelfs nog besprenkeld worden met aardbeien  of chocolade saus en de slagroom was ook in huis om het geheel af te ronden.

Verder zorgde Ad Swart voor sfeervolle achtergrond muziek, zodat het een leuke, gemoedelijke avond werd. De opbrengst van deze avond bedroeg € 490,20. Een heel mooi bedrag waar wij erg blij mee zijn en dat wij goed kunnen gebruiken voor het kampweekend van eind september 2018.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze avond, maar ook uiteraard de bezoekers die deze avond weer tot een succes hebben gemaakt!

HIER ziet u nog enkele foto’s van deze avond:

 

Dit bericht vervalt automatich

Print Friendly, PDF & Email
GKGR