0183-442298 info@gkgr.nl

De wereld waarin wij leven is de laatste decennia enorm veranderd. Misschien herinnert u zich nog dat je vroeger als gezin op zaterdagavond samen keek naar Henny Huismans soundmix show, of dat u in een platenzaak de nieuwe LP van uw favoriete artiest kocht en die vervolgens ‘grijs’ draaide. Door de opkomst van internet diensten als Netflix, Uitzending Gemist en Spotify kijken en luisteren we tegenwoordig naar series, films en muziek waar en wanneer we willen op de tv, de tablet of de telefoon.

Het zijn maar kleine voorbeelden van grote veranderingen in deze tijd. En als we de wetenschap moeten geloven, gaat onze wereld in de komende jaren nog drastischer veranderen.

Voor velen is de kerk dan ook een veilig baken in deze digitale tijden. En begrijp me niet verkeerd: dat moet het ook zeker blijven.

Er is echter een groeiende groep mensen die in deze tijd is geboren en niet anders weet. Van deze generaties krijg je vaak te horen dat de kerk in zijn huidige vorm niet meer aansluit op de belevingswereld.
Een aantal enthousiaste leden uit onze gemeente ervaarde dit ook en besloot met elkaar een samenkomst op te zetten in een vorm die past in deze tijd. In de taal en het tempo van nu, over onderwerpen waar mensen in deze tijd tegen aanlopen: het gevoel dat gelukkig zijn een plicht is, keuzestress, hoe je als christen staande te houden in een omgeving waar steeds minder ruimte en begrip is voor het christelijke geloof.

Omdat het geen officiële kerkdienst is, noemen we het ‘praise & go’. We beleven er ons geloof met elkaar (praise) en nemen dat mee in ons dagelijks leven (go).

De eerste praise en go samenkomst wordt gehouden op zondag 21 januari om 16 uur. Thema van deze samenkomst is: verplicht gelukkig? Gelukkig zijn lijkt een obsessie geworden en hoewel de meeste van ons het goed hebben, lijken meer dan ooit mensen gebukt te gaan onder depressie en burn-outs. Welke handvatten geeft de bijbel ons om hiermee om te gaan.

U bent allen van harte uitgenodigd om deze samenkomst met ons mee te beleven.

 

Dit bericht vervalt automatich

Print Friendly, PDF & Email
GKGR